İran'ın Türkiye'de rejim muhalifi ismi kaçırdığı görüntüler ortaya çıktı

İran istihbaratının, rejim muhalifi Habib Şahab'ı Türkiye'den İran'a kaçırdığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

Sky News tarafından yayınlanan görüntülerde Şahab'ın İstanbul'da kaçırılarak karayoluyla Van'a götürüldüğü ve buradan da İran'a geçirildiği anlar detaylarıyla yer alıyor.

Emniyet ve İstihbarat tarafından toplanan görüntülerde İran istihbarat üyelerinin İstanbul Havalimanı'nda buluşarak planlama yaptığı, aralarında İran vatandaşı kadın istihbaratçıların da bulunduğu görülebiliyor.

Şahab'ın daha sonra buluşmak istediği kadının olduğu beyaz bir minibüse doğru gittiği, ancak bunun bir tuzak olduğu ve Şahab'ın alıkonulduğu ifade ediliyor. Burada bağlanan Şahab, aynı minibüsle önce Van'a, daha sonra ise İran'a kaçırılıyor.

İsveç'te 14 yıl yaşadıktan sonra Türkiye'ye gelen Habib Şahab, Türkiye'ye geldikten bir süre sonra ortadan kaybolmuştu.

İran'ın İstanbul'da bir rejim muhalifini kaçırdığının tespit edilmesinin ardından başlatılan operasyonda İran istihbaratı adına çalışan 11 kişinin yakalanmış, bunların 9'u tutuklanmış, ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yakalanan 11 kişinin Naci Şerifi Zindaşti ile bağlantılı oldukları ifade ediliyordu.

İzlenme: 24047
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum
Benzer Videolar