İran'ın Türkiye'den kaçırmak istediği muhalif subay konuştu

İran'ın Türkiye'den kaçırmak istediği muhalif subay konuştu

Geçtiğimiz günlerde İran'ın kaçırmaya çalıştığı İranlı binbaşı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet güçleri, Van'da İranlı eski bir askeri ülkelerine kaçırmak isteyen 2'si İran ajanı, 6'sı ise Türk vatandaşı 8 kişiyi yakalayıp girişimi engellemişti.

Kaçırılmak istenen İran subayı  Pilot Binbaşı Mehrdad Abdarbaşi 'Voice of America'nın (Amerika'nın Sesi) Farsça bölümüne açıklamalarda bulundu.

Abdarbaşi Voice of America'ya yaptığı açıklamada öncelikle neden İran'dan kaçıp Türkiye'ye sığındığını belirtti. Abdarbaşi röportajında şunları anlattı:

"Suriye'ye gitmek istemedim"

"- 97 yılında (İran takvimiyle 1397, miladi takvimle 2018) Suriye'de Devrim Muhafızları İsrail tarafından hedef alındığında İran yönetimi Devrim Muhafızları haricinde İran Ordusu güçlerini de Suriye'ye konuşlandırma kararı aldı. Bu karar bize bildirildi. 

- Suriye'ye gitmemek için bahaneler uydurdum. Bunun üzerine Devrim Muhafızları tarafından defalarca sorguya çekildim. 

- Kendimin ve ailemin güvenliğinden endişe ederek 3 yıl önce kaçabileceğim en yakın ülke olan Türkiye'ye ailece sığındım.

"Muhaliflere gözdağı verilmek istendi"

-Bence kaçırılmaya çalışılma nedenim şahsımın çok önemsenmesinden değil tüm muhalefete bir gözdağı verilmeye çalışılmasındandı."

Tahran yönetimi daha önce de rejim muhalifi isimleri Türkiye'den kaçırarak İran'a götürmüştü. Bu kaçırma girişimlerine İran ajanlarının yanı sıra Türk vatandaşlarının da katılmış olması dikkat çekti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.