İranlı askeri danışman: ABD, bölgede bizi güçlendirdi

İranlı askeri danışman:  ABD, bölgede bizi güçlendirdi

İran dini lideri Hamaney'in askeri danışmanı General Safevi, ABD'nin Afganistan ve Irak işgalinin bölgede, İran'ı güçlendirerek, nüfuzunu arttırdığını söyledi.

"11 Eylül saldırıları sonrası Irak ve Afganistan'ı işgal eden ABD, bölgede İran'ı güçlendirdi ve siyasi nüfuzunu arttırdı" bu sözler İran dini lideri Ali Hamaney'in üst düzey askeri danışmanı General Yahya Rahim Safevi'ye ait.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; İranlı bir televizyon programına katılan Safevi, Suriye iç savaşı, Ortadoğu'daki güç mücadeleleri hakkında açıklamalarda bulundu. Tahran Times'ın haberine göre, konuşmasında, Irak ve Afganistan işgallerinin İran'ı güçlendirdiğine vurgu yapan Safevi, siyasette önemli olan kendi çıkarlarının olduğunu ve uluslararası ilişkilerde 'güvenin' olamayacağını söyledi. 

ABD ile anlaşma masasına oturan Rusya'ya da uyarıda bulunan General Safevi, "ABD Suriye'de pay almaya çalışıyor. Rusya onlarla masaya oturmamalı" diye konuştu.

İRAN'IN ÇIKARLARI GÖZ ARDI EDİLEMEZ

Yahya Rahim Safevi, dış politikayı yöneten siyasetçilere de uyarıda bulunarak, İran'ın uluslararası arenada çıkarları ve payları var. Kimse bunu gözardı etmemeli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.