İranlı eski bakanın oğlu Türkiye'de sokakta yaşıyor

İranlı eski bakanın oğlu Türkiye'de sokakta yaşıyor

5 yıl önce Şii inancını reddettiği için ülkesinden kaçmak zorunda kalan İran'ın eski bakanlarından Cafer Behbehani'nin oğlu Sakarya'da sokaklarda yaşıyor.

Şia inancını kabul etmediği için İran'dan kaçmak zorunda kalan eski İranlı bakan Muhammed Cafer Behbehani'nin oğlunun Sakarya'da sokaklarda yaşadığı iddia edildi.

 

Lenfoma kanseri hastası olduğu da öğrenilen Muhammed Cafer Behbehani'nin oğlu Ali Behbehani'nin 55 yaşında olduğunu, herhangi bir işinin bulunmadığını ve hayatını idame ettiremediğini söyledi. Babasının Humeyni döneminde hem içişleri hemde dışişleri bakanlıkları görevlerinde bulunduğunu söyleyen Ali Behbehani, kendisine yapılan mezhepçi baskılara daha fazla dayanamadığını ve bu sebepten Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını belirtti. Behbehani 5 sene önce Türkiye'ye geldiğini o tarihten beri çeşitli yardım kuruluşlarının yardımlarıyla hayatını devam ettirdiğini ancak kaldığı evden çıkartılmasından sonra sokaklarda yaşamaya başladığını söyledi.

EŞYALARI İLE BİRLİKTE SOKAKTA YAŞIYOR 

Yaklaşık olarak 3 ay gibi bir süredir sokaklarda yaşadığını söyleyen Ali Behbehani, '' Allah razı olsun Kaymakamlıktan yardım ediliyor ancak hiçbir şeyime yetmiyor, hayatımı idame ettiremiyorum. Yetkililerden bana sahip çıkılmasını istiyorum'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.