İranlı güçleri araçla ezdiği iddia edilen Sufi derviş idam edildi

İranlı güçleri araçla ezdiği iddia edilen Sufi derviş idam edildi

Günabadi dervişleri ile güvenlik güçleri arasındaki olaylarda İranlı güçleri araçla ezmekle suçlanan derviş idam edildi.

İran'daki Sufi tarikatlardan olan Günabadi dervişleri ile güvenlik güçleri arasında bu yılın ilk aylarında gerginlik ve çatışmalar yaşanmıştı

Bu çatışmalardan birinde İranlı güvenlik güçleri, 19 Şubat tarihinde göstericilere tazyikli su, gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etmiş, ardından güvenlik güçlerinin üzerinden geçen bir otobüs, 3 polisin ölümüne yol açmıştı. Sufi dervişlerden Muhammed Salas, bu saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Salas'ın tutuklu bulunurken suçunu itiraf ettiği iddia edilmiş, ancak Sufi derviş bu ifadeyi işkence altında verdiğini söyleyerek ifadesini geri çekmişti. İran yargısı Salas tarafından yapılan itirazları kabul etmedi.

Bir süre tutuklu kalan Muhammed Salas, 19 Mart tarihinde idama mahkum edildi.

16 Haziran'da Sufi dervişin ailesi, son görüşme için Tahran yakınlarındaki Reca'i Şehr hapishanesine çağrıldı. Bu davetten sonra dervişin idamı bekleniyordu.

Muhammed Salas bugün idam edildi. 50 yaşındaki Salas'ın idam haberi sabah saatlerinde yerel aktivistler ve bazı haber ajanslarınca duyuruldu. Sufi dervişin, 3 polisin ölümüne karşı kısas uygulanması nedeniyle idam edildiği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.