İranlı muhalif gazetecinin idam cezası onandı

İranlı muhalif gazetecinin idam cezası onandı

İran'da muhalif gazeteci Ruhullah Zem'in idam cezası yargı erki tarafından onandı.

İran'da muhalif gazeteci Ruhullah Zem'in idam cezası yargı erki tarafından onandı.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, İranlı muhalif gazeteci ve “Amadnews" editörü Zem'e verilen idam cezasının, yüksek mahkeme tarafından onaylandığını ifade etti.

Başkent Tahran'da düzenlenen basın toplantısında İsmaili, "yeryüzünde fesat çıkarmakla" suçlanan Zem hakkında 13 ayrı suçtan idam cezası verildiğini ve bu cezanın yaklaşık bir ay önce onandığını söyledi.

Ruhullan Zem, "devrim karşıtı faaliyetlerde bulunmakla" suçlanmış, Ekim 2019'da ülke dışından getirilerek yargılanmaya başlanmıştı. İran Zem'i ülkedeki protestoları teşvik etmek için Fransız ve İsrail istihbarat teşkilatlarıyla iş birliği yapmakla suçluyordu. Zem ise mahkemede bu suçlamaları reddetmişti.

Zem'in yürüttüğü "Amadnews", Telegram uygulaması üzerinden faaliyet gösteriyordu.

İnsan hakları örgütleri, Temmuz ayında kamera karşısına çıkan Zem'in ifadelerinden, işlemediği bir suçu itirafa zorlandığını ve bu şekilde idama mahkum edildiği yorumunda bulunmuştu.

Zem'in babası olan İranlı din adamı Muhammedali Zem, Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada idama karşı çıkarak, bunun İslam adaletine aykırı olduğunu savunmuştu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.