İranlı yönetmen: Devrim öncesinde Sünni-Şii savaşı diye bir şey yoktu

İranlı yönetmen: Devrim öncesinde Sünni-Şii savaşı diye bir şey yoktu

İranlı yönetmen Nourizad, Hasan Nasrallah'ın İran'ın sağladığı finansla Suriyeli halkı öldürdüğü açıklamasında bulundu.

İranlı muhalif film yönetmeni Muhammed Nourizad, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ı katil olarak nitelendirerek, "Hizbullah milislerinin terör örgütü olduğu" açıklamasında bulundu.

"İran’daki hakim rejimin 'Şii yayılmacı' politikalarının terör örgütlerinin doğmasına neden olduğuna" dikkat çeken Nourizad, “İran Devrimi öncesinde Sünni-Şii savaşı diye bir şey yoktu. Şu anda İran’ın bölgede müdahale etmediği tek bir nokta yok” ifadelerini kullandı.

İranlı Dini Lider Ali Hamaney’i de tenkit eden muhalif yönetmen Nourizad, "Suriyeli halkı öldürmesi için Hasan Nasrallah’a ve milislerine gönderdiği yüklü miktardaki paraların bir sonucu olarak İranlı genç kızların, kadınların fuhuşa düşmek zorunda kaldığının" altını çizdi.

Hoşt Ham programına konuk olan Nourizad sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hasan Nasrallah, Suriyelileri öldürmek için her türlü para ve silahlarının İran tarafından sağlandığını söylüyor. Ben de ona şunu söylüyorum: O para ve silahların hepsi haramdır.”

İranlı yönetmen Muhammed Nourizad’ın İran Devrim Muhafızları ve dini lider Hamaney’e olan tenkitleri nedeniyle ülkede çeşitli baskılara maruz kaldığı biliniyor. Hamaney için “Savaş davulları çalıyor, komşularını savaşa teşvik ediyor” açıklamalarından sonra kendisine yöneltilen baskıların daha fazla arttığı belirtilirken, İran rejimi aleyhinde düzenlenen gösterilere katılması nedeniyle birkaç defa hapis cezasına çarptırıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.