Irkçı uygulama İskenderun'a sıçradı: Arapça tabelalar kaldırılıyor

Irkçı uygulama İskenderun'a sıçradı: Arapça tabelalar kaldırılıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde belediye ekiplerinin kent genelindeki Arapça tabelaları kaldırıldığı bildirildi.

Hatay'ın ilçelerinde başlatılan Arapça tabelaların kaldırılması uygulaması, İskenderun’da da hayata geçirildi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kent merkezinde Suriyeli sığınmacıların iş yerlerindeki Arapça tabelaların kaldırıldığını söyledi.

CNN Türk'ün haberine göre Dingil, "Yapılan değerlendirme sonucunda kent genelindeki Arapça tabelaların kaldırılması yönünde karar aldık. Türkçe'nin korunması çalışmalarına zarar veren tabela, led ışık ve yazılar sökülüyor. Zabıta ekiplerimiz özellikle Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde çalışma yapıyor" şeklinde konuştu.

Gaziantep iline bağlı Islahiye Belediyesi'de Arapça tabelaların kaldırılması kararı almış ve uygulama vatadandaşlar tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. 

Söz konusu uygulamaların "Türkçe'yi korumak" gibi absürd bulunan bir nedenle yapıldığının açıklanması ve Arapça tabelalar kaldırılırken İngilizce olanlarla dokunulmaması tepki çekti. 

Islahiye Belediyesi'nin "Belediyemiz Zabıta Ekipleri Arapça yazılı reklam levhalarını toplatıyor" tweetine gelen şu cevap ise sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.