İşe bisikletle gelene ekstra ücret

İşe bisikletle gelene ekstra ücret

Hollandalı şirket sahiplerinin, çalışanların işe bisikletle gelmelerini teşvik etmek amacıyla finansal bir destek vermesinin zorunlu hale gelmesiyle, çalışanlar bisikletle işe geldiklerinde ekstra ücret alacaklar.

Avrupa Bisiklet Federasyonu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Danimarka ve Hollanda bisiklet kullanımı açısından ilk sırada. Hollanda günlük yaşamda en fazla bisiklet kullanımı, güvenlik ve bisiklet turizmi açısından elverişli olmasıyla ‘Bisiklet üzerine doğan ülke’ olarak tanınıyor. Küçük yaşta bisiklet sürmeye alışan çocuklar okula da bisikletle gidiyor.

Kilometre başı 19 Cent kazanıyorlar

Ulaştırma Bakanlığı’nın altyapı müsteşarı Stientje Van Veldhoven tarafından geliştirilen fikre göre işe bisikletle gelen işçiye kilometre başı 19 Cent ödeme yapılacak. Araba kullanımının ve trafiğin azalması amacıyla yapılan bu teşvik, şirketlerin ödemesi gereken bir ödeme paketi olacak. Müsteşar Veldhoven, basın açıklamasında bu kararını işçilerin daha fit ve sağlıklı olmalarını sağlamak amacıyla yaptıklarını söyledi.

Nüfus 17 milyon, bisiklet sayısı 22 milyon

Uluslararası BOVAG kuruluşunun verilerine göre nüfusu 17 milyon civarında olan Hollanda'da yaklaşık 22 milyon bisiklet bulunuyor. Her Hollandalı bir ya da birden fazla bisiklete sahip. Nüfusun yüzde 84'ü bisiklet kullanıyor. Araştırmaya göre Slovenya, Avrupa'da en fazla bisiklet satılan ülkeyken Avrupa'da "bisiklet dostu ülkeler" sıralamasında Danimarka ve Hollanda'nın ardından İsveç üçüncü sırada. Onu Finlandiya, Almanya, Belçika, Slovenya, Macaristan ve Avusturya izliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.