IŞİD 2014'te Irak'ta ele geçirdiği yerlerde 835 milyon dolara el koydu

IŞİD 2014'te Irak'ta ele geçirdiği yerlerde 835 milyon dolara el koydu

IŞİD, 2014 yılında ele geçirdiği 3 vilayette bulunan 121 banka şubesindeki yaklaşık 835 milyon dolara el koydu.

Irak Merkez Bankası, IŞİD'in hükümet ve özel bankalardaki yaklaşık 835 milyon dolara el koyduğunu açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Hükümet ve özel bankalarda IŞİD tarafından el konularak çalınan paranın miktarı yaklaşık 835 milyon dolar." denildi.

IŞİD'in bankalardan çaldığı paranın, 2014 yılında hükümet dairelerine tahsis edilen bütçelerin yanı sıra İçişleri ve Savunma bakanlığı, özel yatırım şirketleri ve bazı vatandaşların hesaplarına ait olduğu belirtildi.

Irak'ta geniş bir coğrafyayı ele geçiren IŞİD'in varili 25 ila 50 dolardan günlük 30 bin varil petrol satarak yıllık 2 milyar dolar gelir elde ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, Merkez Bankası'nın bu dönemde bankacılık ve finans sektörlerini korumak için gerekli güvenlik tedbirlerini aldığı ve örgütün elindeki bankaların işlemlerini durdurduğu ifade edildi.

IŞİD, Haziran 2014'te ele geçirdiği Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinde bulunan 121 banka şubesindeki paralara el koymuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.