IŞİD Afganistan'da gövde gösterisi yaptı

IŞİD Afganistan'da gövde gösterisi yaptı

Afganistan'daki varlığını sürdüren IŞİD yapılanması ülkedeki savaşçılarına ait yeni görüntüler yayınladı.

Afganistan'daki varlığını sürdüren IŞİD yapılanması ülkedeki savaşçılarına ait yeni görüntüler yayınladı.

IŞİD'in 2014 yılında ilan ettiği "Hilafet" sonrasında Afganistan'dan örgüte bağlılık yemini eden silahlı gruplar halen ülkedeki varlığını muhafaza ediyor.

Örgütün Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilini merkez olarak kullandığı ve diğer bölgeler ile olan bağlantının da bu vilayet üzerinden sağlandığı biliniyor.

IŞİD'e bağlı propaganda kanallarından "Amak Ajansı" tarafından geçtiğimiz gün örgütün bölgedeki eğitim kampına ait görüntüler servis edildi.

Ajans tarafından yapılan açıklamada, ağır silahlarla kameralar karşısında poz veren IŞİD'lilerin eğitim kampından mezun olmuş savaşçılar olduğu belirtiliyor.

"Ebu Malik Temimi eğitim kampı"

Eğitim kampının bulunduğu bölgenin ismi belirtilmezken, ajans tarafından aktarılan bilgiler arasında eğitim kampının isminin "Ebu Malik Temimi" olduğu ifade ediliyor.

Ebu Malik Temimi isimli Suudi Arabistan asıllı IŞİD savaşçısı uzun süre Afganistan'da savaştıktan sonra Suriye'ye geçmişti. Bölgede örgütün kadılarından olduğu bilinen Temimi'nin geçtiğimiz yıllarda girdiği bir çatışmada öldürüldüğü ifade ediliyor.

IŞİD tarafından yayınlanan görüntüler:

i1.jpg

i2.jpg

i3.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum