IŞİD Afganistan'da Taliban üyelerinin evlerini bastı

IŞİD Afganistan'da Taliban üyelerinin evlerini bastı

Afganistan'ın doğusunda IŞİD'e bağlı güçler Taliban üyelerinin evlerine gece baskını düzenledi.

Afganistan'ın doğusunda IŞİD'e bağlı güçler Taliban üyelerinin evlerine gece baskını düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde varlık gösteren IŞİD unsurları, Taliban üyelerinine ait olduğu belirtilen evlere yönelik gece baskını düzenledi.

Düzenlenen baskınlarda Taliban üyesi olduğu belirtilen kişiler öldürüldü.

Saldırının görüntüleri paylaşıldı

Öte yandan IŞİD'e bağlı propaganda kanallarında Taliban üyesi olduğu belirtilen kişinin evine düzenlenen saldırıyla ilgili görüntüler paylaşıldı.

Örgüt tarafından servis edilen görüntülerde, gece düzenlenen baskına dair anlar yer alıyor. Baskında Taliban üyesi olduğu belirtilen kişi öldürülürken, evde bulunan bir araç da ateşe veriliyor.

n11.jpg

n1.jpg

IŞİD ile Taliban arasındaki çatışmalar şiddetleniyor

Başta ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayeti kırsalı olmak üzere Afganistan'ın birkaç bölgesinde Taliban ile IŞİD arasındaki çatışmalar son dönemde şiddetini artırmış durumda. 

IŞİD'in Afganistan'da ortaya çıktığı ilk günde bu yana Taliban ile çatıştığı biliniyor. Taliban ise birçok defa örgüte teslim olup ellerindeki bölgeleri teslim etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu. Taliban'ın yürüttüğü barış görüşmelerine olumsuz cevap veren IŞİD ile yaşanan çatışmalar 2014 yılından bu yana devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.