IŞİD, Bağdat hükümetine karşı yeni cephe açtı

IŞİD, Bağdat hükümetine karşı yeni cephe açtı

IŞİD'in Enbar'a bağlı Rutbe kazasına üç koldan saldırı başlattığı belirtiliyor.

IŞİD'in Irak'ın batısındaki Anbar vilayetine bağlı Rutba kasabasına saldırı düzenlediği bildirildi. IŞİD, Musul Operasyonu'nun başlamasından ardından Kerkük şehrine sızarak şehrin birçok mahallesinin kontrol altına almıştı. İkinci bir şok saldırı ise Anbar vilayetinde bulunan, Rutba kasabasına yönelik başlatıldı. 

"Anbar'ı Kurtarma Operasyonu" komutanlarından Tümgeneral Muhammed ed-Delimi, IŞİD'in çeşitli silahlarla 3 koldan Rutbe kazası merkezine saldırı düzenlediğini ifade etti.   

Saldırının ardından hükümet güçleri ile savaşçılar arasında başlayan şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten Delimi, iki taraftan ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti. 

Anbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut ise Başbakan Haydar el-İbadi'ye IŞİD saldırısını püskürtmek için hava ve karadan takviye birliklerin gönderilmesi çağrısında bulundu. 

Kerhut, ordu, polis, sınır koruma muhafızları ve aşiret güçlerinden oluşan ortak operasyon birliklerinin IŞİD'e karşı savaştığını söyledi.

Irak'ın batısında yer alan Rutbe kasabası geçen mayıs ayında IŞİD'ten alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.