IŞİD başkent Bağdat'ı kana buladı: En az 25 ölü

IŞİD başkent Bağdat'ı kana buladı: En az 25 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şiilerin kullandığı bir ibadethanenin hedef alındığı bombalı saldırıda onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta IŞİD'in gerçekeştirdiği bombalı saldırıda onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre Irak'ın başkenti Bağdat'ın El Hüseyniye bölgesinde gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında en az 25 kişi öldü veya yaralandı. Bomba yüklü araç ile düzenlendiği belirtilen patlamada can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Şii camii hedef alındı

En az 25 kişinin öldüğü ve yaralandığı patlamada El Hüseyniye bölgesinde Şiilere ait İmam Sadık Camii'nin hedef alındığı ifade edilirken, patlamanın sorumluluğun IŞİD tarafından üstlenildi.

"Bomba yüklü araç kullanıldı"

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından yapılan açıklamada El Hüseyniye bölgesindeki Şii ibadethanesinin bomba yüklü araç ile hedef alındığı ifade edildi.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada saldırının daha önce Şii camiinin yakınlarına park edilmiş bir bomba yüklü aracın uzaktan infilak ettirilerek gerçekleştirildiği belirtilirken, hedefin bölgede toplanan Şiiler olduğu ifade edildi.

Musul ile birlikte Irak'ta büyük oranda toprak kaybeden IŞİD, kırsal alanlarda yapılanmasını sürdürürken kentsel bölgelerde gerilla taktikleri ile gerçekleştirdiği saldırılarda Bağdat hükümeti güçleri ve Şiileri hedef alıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.