IŞİD Cerablus'tan Geri Çekildi

IŞİD Cerablus'tan Geri Çekildi

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesindeki IŞİD savaşçılarının geri çekildiği ve muhaliflerin kenti ele geçirdiği öğrenildi.

Cerablus'ta, TSK ve koalisyon uçakları tarafından IŞİD'e yönelik askeri harekat başlatıldı. Harekatın adının ''Fırat Kalkanı'' olduğu bildirilmişti. TSK, IŞİD hedeflerine yönelik top atışları düzenledi. Hava harekatına Türk F-16'ları da katıldı. Öte yandan Bordo Bereliler, sızma harekatıyla Suriye topraklarına girerek IŞİD'in direncini kırmak için nokta operasyonlar düzenledi. Havadan 12, karadan ise 81 hedef imha edildi. Yaklaşık 20 tank da, Suriye topraklarına girerek IŞİD hedeflerini vuruyor.

CERABLUS SON DURUM IŞİD GERİ ÇEKİLİYOR

Cerablus'tan gelen en son haberlere göre, Özgür Suriye Ordusu-ÖSO'ya ait birlikler Cerablus'un merkezinin girişine ulaştı. Suriyeli muhaliflerin açıklamasına göre, IŞİD Cerablus çevresinden çekiliyor.

Reuters Haber Ajansı'na konuşan bir ÖSO komutanı, IŞİD militanlarının Cerablus'un etrafındaki bazı köylerden, güneydeki El Bab'a doğru çekildiğini söyledi. El Bab, bölgede IŞİD’in kontrolünde bulunan son yerleşim birimlerinden biri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.