IŞİD Çocuklar İçin Mobil Uygulama Hazırladı

IŞİD Çocuklar İçin Mobil Uygulama Hazırladı

Alfabe öğrenimi için hazırlanan Android uygulamasında, ağırlıkla militarist öğeler bulunuyor.

IŞİD, çocuklara Arap alfabesini öğretmek için hazırlanmış bir Android uygulaması paylaştı. Uygulamada, 'cihat yanlısı' bir tema ile kelimeler öğretiliyor. Uygulama IŞİD'in Telegram kanalı ve diğer paylaşım sitelerinde yer aldı.

Alfabeti öğretmek için tasarlanan uygulamada, hatırlatmalar için oyunlar ve müzik eşliğinde Arap harflerinin nasıl yazıldığına dair eğitimler yer alıyor. Müzikte yer alan sözlerde cihat yanlısı terminolojiye ait sözler bulunurken, sunulan kelimelerin de militarist karakterinin ağır bastığı göze çarpıyor. Örneğin, "tank", "silah", ve "roket" uygulamada öğretilen ilk kelimeler arasında bulunuyor. 

Alfabe uygulaması, IŞİD'in yayınladığı ilk mobil uygulama değil ancak çocuklar için olması açısından ilk olduğunu belirtmek gerekir. Cihat yanlısı grubun daha önce yayınladığı videolarda hakimiyeti altındaki bölgelerde çocuklara askeri eğitim verdiği ve görüşlerini endoktrine ettiği görülmüştü. Ayrıca, çocukların esirleri infaz ettiği görüntüler de örgütün paylaşımları arasında yer almıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.