IŞİD Deyr ez Zor'da karşı saldırı başlattı

IŞİD Deyr ez Zor'da karşı saldırı başlattı

Rejime bağlı güçlerin kente yönelik kuşatmayı kırmasının ardından IŞİD bölgede karşı saldırı başlattı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rusya'nın hava desteğiyle Hama'nın doğu kırsalından yaklaşık 6 aydır ilerlemekte olan rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin Deyr ez Zor kentine yönelik kuşatmayı kırmasının ardından IŞİD'ten karşı saldırı hamlesi geldi.

Rejim güçlerinin üç yıldan fazla bir süredir IŞİD'in kuşatmasında olan Deyr ez Zor kentindeki 137'inci tümene ulaşmasının ardından, IŞİD'in bölgede geniş çaplı bir saldırı başlattığını belirten kaynaklar, örgütün hedefinin 137'inci tümen ile kuşatmayı kıran güçler arasındaki bağlantıyı kesmek olduğunu aktardı.

Karşı saldırıda bomba yüklü araçlar kullanılıyor

Rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin kente yönelik kuşatmayı kırmasının ardından 137'inci tümenin etrafında IŞİD ile şiddetli çatışmaların yaşandığını aktaran kaynaklar, IŞİD'in bomba yüklü araç saldırıları düzenlediğini belirtti.

Şiddetli çatışmalar devam ediyor

137'inci tümene yönelik IŞİD tarafından başlatılan geniş çaplı saldırılar ile birlikte bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılırken, IŞİD'in rejim güçlerine yönelik ağır silah ve füzeli saldırılar düzenlediği aktarılıyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.