IŞİD Filipinler'de orduyla çatışmayı sürdürüyor

IŞİD Filipinler'de orduyla çatışmayı sürdürüyor

IŞİD ele geçirdiği Marawi'de Filipinler Ordusu karşısında direniş gösteriyor.

*Uyarı: Bu haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir.

Filipinlerin güneyindeki Mindanao eyaletinde yer alan Maravi kentinde geçtiğimiz haftadan bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD bağlantılı silahlı gruplar ile Filipinler ordusu arasında devam eden çatışmalara Filipinler Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları da yoğun destek veriyor.

IŞİD bağlantılı silahlı grupların geçtiğimiz hafta kent merkezi de dahil olmak üzere büyük bir kısmını kontrol altına aldığı Maravi'de ordu güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılıyor. Yerel kaynaklar kent merkezinin halen IŞİD kontrolünde olduğunu, ordu güçlerinin kentte güçlü bir direniş ile karşılaştığını belirtiyor.

Savaş uçakları kendi askerlerini vurdu

Maravi kentinde devam eden çatışmalara destek veren Filipinler ordusuna ait savaş uçaklarının yanlışlıkla Filipin güçlerini hedef aldığı aktarıldı. Filipinler Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, çatışmaların devam ettiği sırada Filipin güçlerinin bulunduğu noktaya düzenlenen hava saldırısında 11 Filipin askeri öldü 7'si yaralandı.

Hava saldırıları askıya alındı

Filipinler Hava Kuvvetleri'nin kendi askerlerini hedef aldığı bu saldırısı sonrasında Maravi bölgesine düzenlenen hava saldırılarının belli bir süreliğine askıya alındığı ifade edildi. 


IŞİD'e bağlı silahlı grupların bölgede Filipinler Ordusu'ndan ele geçirdiği askeri araçlar

Çatışmalar devam ediyor

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre bölgede IŞİD'e bağlı silahlı gruplar ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar devam etmekte. Yerel kaynaklar da kentin büyük bir bölümünün halen IŞİD'in kontrolünde olduğu bilgisini doğruluyor.

IŞİD bölgeden video yayınladı

IŞİD'e bağlı A'mak Haber Ajansı ise bölgede yaşanan çatışmalar ile ilgili geçtiğimiz gün bir video servis etti. Servis edilen videoda silahlı gruplar ile hükümet güçleri arasında yaşanan çatışmalar, hükümet güçlerinden ele geçirilen askeri araçlar ve öldürülüen Filipin askerleri yer alıyor.

 




Çatışmaların bilançosu

Filipinler hükümetine bağlı kaynakların aktardığı rakamlara göre bölgede geçtiğimiz haftadan bu yana yaşanan çatışmalarda 141 kişi öldü. Bunlarda 90'ı silahlı gruplardan, 32'si hükümet güçlerinden ve 19'u sivil halktan. Ayrıca çatışmaların başladığı geçtiğimiz haftadan bu yana kenti terk eden sivil sayısı 190 bin.

Ancak yerel kaynaklar yaşanan çatışmalarda hükümet güçlerinin kayıplarının çok daha fazla olduğunu ve bölgeye düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini ifade ediyor. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.