IŞİD, Haşdi Şaabi ve Hizbullah'ın 'arasını açtı': Bunu asla kabul etmeyeceğiz

IŞİD, Haşdi Şaabi ve Hizbullah'ın 'arasını açtı': Bunu asla kabul etmeyeceğiz

Esed rejimi ve Hizbullah ile IŞİD arasında yapılan anlaşma Haşdi Şaabi tarafından eleştirildi.

İran destekli Haşdi Şaabi yapılanmasının önemli bileşenlerinden olan Bedir örgütünün yöneticilerinden olan Hadi El Amiri Esed rejimi ve Hizbullah ile IŞİD arasında yapılan anlaşmayı sert bir dille eleştirdi.

"Bunu asla kabul etmeyeceğiz"

IŞİD savaşçılarının Suriye-Lübnan sınırındaki bölgeden Irak sınırındaki Al Bukemal ilçesine nakli anlaşmasını sert bir dille eleştiren Bedir örgütü yöneticisi Hadi El Amiri, yerel bir ajansa yaptığı değerlendirmede bu anlaşmayı asla kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

"Bağdat anlaşmanın ayrıntılarından habersiz"

Esed rejimi ve Hizbullah ile IŞİD arasında yapılan ve IŞİD savaşçıların naklini sağlayan anlaşmanın ayrıntılarından Bağdat hükümetinin habersiz olduğunu ekleyen Amiri, bu anlaşmaya kesinlikle itiraz ettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz ay yapılan anlaşma, Suriye'nin Batı Kalamun bölgesindeki IŞİD savaşçılarının ülkenin doğusundaki Deyr ez Zor kentinin doğu kırsalındaki El Bukemal ilçesine naklini öngörüyordu.

Nakli öngörülen konvoyda toplamda 375'i savaşçı olmak üzere 637 kişi, 17 otobüs ve 11 ambülans olduğu aktarıldı.

Ayrıca konvoyda IŞİD savaşçılarının ailelerinden oluşan 150 kişinin yanında 112 kişiden oluşan mültecilerin de bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.