IŞİD İkinci Liderinin Ölümünü Doğruladı

IŞİD İkinci Liderinin Ölümünü Doğruladı

IŞİD'in Ebubekir Bağdadi'den sonra gelen ikincisi ismi olan Ebu Ali el Enbari'nin ölümü doğrulandı.

Ebu Bekir El Bağdadi'nın ardından, IŞİD'in iki numaralı adamı olarak bilinen Ebu Ali El Anbari'nin ölümü IŞİD tarafından doğrulandı. IŞİD, Ninova Vilayeti olarak adlandırdığı Musul'da, "Ebu Ali El Anbari Gazvesi" adında bir operasyon başlattığını duyurmuştu. Duyuruda Ebu Ali el Anbari için, "Allah onu kabul etsin" ifadesi kullanılarak ölümü dolaylı da olsa doğrulanmış oldu.

Irak İçişleri Bakanlığı, Nisan ayı başlarında yatığı açıklamada ülkenin kuzeydoğusundaki Suriye sınırında yer alan El-Aş bölgesinde büyük bir IŞİD karargahının vurulduğunu ve El Anbari ile birlikte 14 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü ileri sürmüştü. 

El Anbari kimdir?

El Anbari, El Bağdadi'nin emri altında, Ebu Ala El Afri ve Ebu Ala Kardaş ile birlikte IŞİD'in yönetim kadrosunu oluşturmaktaydı.

Gerçek ismi Kardeş et-Turkmeni olan Anbari, 1970 yılında Musul'da Türkmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Baas Partisi çalışanı olarak siyasete atılan Anbari, sonrasında Irak Baas ordusuna katıldı ve üst düzey asker olarak görev yaptı. 2003 ABD işgali sonrası Ensar el İslam Hareketi'ne katılan Anbari, yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle 2005 yılında bu gruptan ayrıldı. Daha sonra Ebu Musab ez Zerkavi'nin liderliğini yaptığı Irak El Kaidesi'ne katıldı. Zerkavi'nin eski Baas mensuplarına karşı temkinli yaklaşımı nedeniyle yapı içinde yükselme fırsatı bulamayan Anbari, 2010 yılında Zerkavi'nin ekibinin etkisini kaybetmesi grup içinde etkili bir konuma yükseldi. IŞİD'in stratejik aklını oluşturan kilit isim olarak tanımlanan Ebu Ali Anbari'nin örgütün sert kanadını oluşturduğu ileri sürülüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.