IŞİD İsveç'te radyo hackledi, 'neşid' yayını yaptı

IŞİD İsveç'te radyo hackledi, 'neşid' yayını yaptı

IŞİD sempatizanlarının siber ortamda yürüttüğü saldırı ses getirdi.

İsveç'te radyo dinleyicileri, pop müzik çalmasını bekledikleri radyodan aşina olmayan bir ritim gelince şaşkınlığa uğradı.

Cuma günü sabah 08.30 sularında, Malmö şehrinin Mix Megapol radyosunda yaşanan olayda, radyo yayını hack'lendikten sonra IŞİD'in propaganda amaçlı marşlarından biri çalındı. "Neşid" adı verilen bu marşlar IŞİD'in yanı sıra bölgede diğer İslami gruplarca da kullanılıyor.

Radyo yayını 30 dakika boyunca IŞİD tarafından ele geçirildi ve yaklaşık 3 dakikalık "neşid" defalarca çalındı. Radyo istasyonunun sahibi olan Bauer Medya siber saldırıyı doğruladı ve saldıryı kimin gerçekleştirdiğinin bilinmediğini belirtti. Bauer Medya'nın pazarlama direktörü Jakob Gravestam "olayı polise ve yetkililere bildirdik. Bu elbette çok ciddi bir olay, üstelik IŞİD'e katılma hakkında bir parça çalmışken" ifadesini kullandı.

IŞİD birçok internet ve radyo yayınını hack'leyerek benzer faaliyetlerde bulunmuştu. IŞİD tarafından söz konusu radyoda çalınan "For the Sake of Allah" (Allah'ın rızası uğruna) adlı İngilizce parçadaki bazı sözler şöyleydi: "Sizin hayatı sevdiğiniz kadar ölümü sevenleriz. Gece gündüz savaşan askerleriz." "Kardeşlerim, kardeşlerim cihat onuru geri getirmenin yoludur." Parçanın IŞİD saflarında savaşmaya davet eden ifadeler içerdiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.