'IŞİD kontrol altına aldığı bölgeleri altın tepside rejime sunuyor'

'IŞİD kontrol altına aldığı bölgeleri altın tepside rejime sunuyor'

İba Ajansı'nın aktardığına göre IŞİD, kontrol altına aldığı bölgeleri rejime bırakıyor.

İba Ajansı'nın aktardığına göre IŞİD, kontrol altına aldığı bölgeleri rejime bırakıyor.

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı İba Haber Ajansı tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan kısa videoda, Hama ili doğu kırsalında IŞİD ve rejim güçleriyle yaşanan çatışmalara ilişkin dikkat çeken bilgiler yer aldı.

"Çatışmalar 50 gündür devam ediyor"

Ajans tarafından yayınlanan videoda Hama'nın doğu kırsalında rejim güçleri ve yabancı Şii milisler ile muhalifler arasında 50 gündür çatışmaların devam ettiği, rejim güçleri ve müttefiklerinin bölgede ilerleme girişimlerinin olduğu ifade ediliyor.

Rejim güçleri ve müttefiklerinin hava destekli ilerleme girişimlerinin muhalifler tarafından birçok kez geri püskürtüldüğü ifade edilen video, IŞİD'in bölgeye sızmasından sonra rejimin ilerleyişinin hız kazandığı yönünde ifadeler yer alıyor.

"IŞİD kontrol altına aldığı bölgeleri altın tepside rejime sunuyor"

Rejim güçlerinin önceki dönemde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde ilerleme sağlayamadığının ifade edildiği kısa videoda, IŞİD'in rejimin ön açmasıyla Hama doğu kırsalında HTŞ kontrolündeki bölgelere sızmasının rejim güçlerinin bölgede ilerlemesine katkı sağladığı belirtiliyor.

İba Haber Ajansı tarafından servis edilen videoda IŞİD'in bölgede HTŞ güçlerinden aldığı bölgeleri geri çekilerek rejim güçlerine "altın tepside" teslim ettiği vurgusu yapılıyor. Aynı şekilde ajans tarafından ifade edilen bu bilgiler harita üzerinde görselleştirilmiş.

"Çatışmasız bir şekilde teslim ediyorlar"

Konuyla ilgili ajansın servis ettiği videoda konuşan bir muhalif savaşçı, IŞİD'in kontrol altına aldığı köyleri çatışmasız bir şekilde rejim unsurlarına teslim ettiğini ifade ediyor.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.