IŞİD, Moskova saldırısını gerçekleştiren dört mensubunun yakalandığını açıkladı

IŞİD, Moskova saldırısını gerçekleştiren dört mensubunun yakalandığını açıkladı

22 Mart'ta silahlı kişiler Moskova yakınlarındaki Crocus City konser salonuna baskın düzenlemiş ve en az 143 kişiyi öldürmüştü.

Rusya'nın Ukrayna'yı suçlamasından bir gün sonra IŞİD Cuma günü yaptığı açıklamada, Moskova yakınlarındaki bir konser salonuna saldırarak en az 143 kişinin ölümüne neden olan dört mensubunun tutuklandığını duyurdu.

22 Mart'ta silahlı kişiler Moskova yakınlarındaki Crocus City konser salonuna baskın düzenlemişti.

Moskova saldırıda rol aldıkları iddiasıyla 12 kişiyi gözaltına aldı ve sekiz kişiyi "terörle bağlantılı suçlar" ile itham etti. Rus devlet medyasına göre bu kişiler arasında saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan Tacikistanlı dört şüpheli de bulunuyor.

IŞİD saldırıyı hızlı bir şekilde üstlenirken, Moskova defalarca saldırganların "Ukraynalı milliyetçilerle" bağlantıları olduğunu söyledi. Kiev yönetimi ise bu iddiayı kabul etmiyor.

IŞİD’in haftalık yayınlanan Al-Nabaa dergisinin Cuma günü Telegram kanallarında yayınlanan son sayısında grup, Moskova saldırısını düzenleyen üyelerinin yakalandığını açıkladı.

IŞİD’in açıklamasında saldırıyı gerçekleştiren dört kişinin şu anda “esaret altında” olduğu ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.