IŞİD on günde 8 seçim merkezine saldırdı

IŞİD on günde 8 seçim merkezine saldırdı

Örgüte bağlı ajans tarafından seçim merkezlerine düzenlenen saldırıların detayları paylaşıldı.

Örgüte bağlı ajans tarafından seçim merkezlerine düzenlenen saldırıların detayları paylaşıldı.

IŞİD'e bağlı propaganda kaynakları tarafından haftalık olarak yayınlanan "Al-Naba" gazetesinin bu haftaki sayısında örgütün büyük kısmı Nisan ayında olmak üzere farklı ülkelerdeki seçim merkezlerine yönelik düzenlediği saldırıların ayrıntılarına yer verilmiş.

Açıklanan rakamlara göre, 23 Nisan - 2 Mayıs tarifleri arasında farklı ülkelerdeki seçim merkezlerine yönelik 8 saldırı düzenlenmiş.

Seçim merkezlerini hedef alan saldırılardan 5'i Bağdat'ın kuzeyi ve Kerkük olmak üzere Irak'ın farklı bölgelerinde düzenlenmiş.

Diğer 2 saldırı Afganistan'da düzenlenirken kalan 1 saldırıysa Libya'da gerçekleştirilmiş.

"Ebu'l Hasan el Muhacir'in daveti üzerine"

Örgüt tarafından yayınlanan gazetede yer alan ifadelere göre, seçim merkezlerine yönelik düzenlenen saldırılar IŞİD sözcüsü Ebu'l Hasan el Muhacir'in son ses kaydındaki davetten sonra gerçekleştirildi.

Örgütün Irak'ta hedef aldığı noktalar arasında seçimler için propaganda çalışmaları yürüten kişilere ait evler de bulunuyor.

"40 ölü ve yaralı"

On günlük süre içinde Irak, Afganistan ve Libya'da düzenlenen saldırılarda en az 40 kişinin öldüğü ve yaralandığı örgüt tarafından ifade edilen rakamlar arasında.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.