IŞİD Suriye'de yeni saldırı dalgası başlattı

IŞİD Suriye'de yeni saldırı dalgası başlattı

IŞİD Suriye'nin Deyr ez Zor ve Humus bölgelerinde geniş çaplı saldırılar başlatıldığını açıkladı.

IŞİD Suriye'nin Deyr ez Zor ve Humus bölgelerinde geniş çaplı saldırılar başlatıldığını açıkladı.

IŞİD kaynakları Suriye'nin Humus ve Deyr ez Zor bölgeleri kırsalında geniş çaplı bir saldırı başlatıldığını açıkladı. Yeni saldırıların başlamasıyla birlikte IŞİD ile bölgedeki rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.

"Şeyh Ebu Muhammed El Adnani Gazvesi"

Yeni başlatılan saldırı dalgasına örgütün önceki sözcüsü olan Ebu Muhammed Adnani'nin isminin verildiği açıklanırken, yeni saldırının IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin dün yayınlanan ses kaydından sonra başlatılması dikkat çekti.

"100'e yakın rejim askeri öldü"

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından dün yapılan açıklamada Humus kenti doğu kırsalındaki El Suhna beldesi güneyinde düzenlenen saldırılarda rejim güçlerinden 100'e yakın kişinin öldüğü ifade edildi.

El Sukna beldesi konumu:


Örgüte bağlı ajans tarafından yapılan açıklamada, El Suhna beldesi güneyindeki rejim mevzilerinin IŞİD'e bağlı birkaç grup savaşçı tarafından hedef alındığı, gerçekleştirilen saldırılarda çeşitli silahların kullanıldığı ifade edildi.

Yerel kaynaklar ise saldırı haberlerini doğrularken, IŞİD'in El Suhna beldesi yakınlarında birkaç noktayı rejim güçlerinden geri aldığını kaydetti.

"Deyr ez Zor'da 42 rejim askeri öldü"

Öte yandan IŞİD'in bölgede başlatığı geniş çaplı saldırının ardından Deyr ez Zor yakınlarında yaşanan çatışmalarda rejim güçlerinden 42 kişinin öldüğü ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Deyr ez Zor kırsalında gelişen çatışmalar şiddetli bir şekilde sürüyor.

 


Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor bölgesine yönelik Rusya tarafından desteklenen rejim güçleri ve ABD tarafından desteklenen YPG güçlerince eş zamanlı saldırı başlatılmıştı. IŞİD bölgede bazı noktaları kontrolünde tutsa da kentin büyük bölümü rejim güçlerinin kontrolüne geçmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.