"IŞİD, Trump'ın sözlerini üye toplamak için kullanıyor"

"IŞİD, Trump'ın sözlerini üye toplamak için kullanıyor"

ABD'nin Demokrat Başkan adayı Hillary Clinton, New York'taki saldırı hakkında yorumlarda bulundu, rakibi Trump'a yüklendi

Amerika Birleşik Devletleri’nde hafta sonunda yaşanan terör saldırılarının ardından başkan adaylarından konuya ilişkin yorumlar geldi.

Özellikle Manhattan saldırganının Afgan asıllı ABD vatandaşı olduğunun belirlenmesinin ardından, Cumhuriyetçi aday Donald Trump bir kez daha Müslümanları ve ülkesinin göçmen politikalarını hedef aldı.

Florida’da konuşan Trump, “Minnesota’da, New York’ta ve New Jersey’de İslamcı terör saldırıları oldu. Çünkü son derece açık olan göçmen sistemimiz bu ve bundan önceki birçok saldırıyı mümkün kıldı. Çünkü bu sistem ülkeye gelen kişileri ya da aileleri araştırma ve incelemede başarısız. Amerika Birleşik Devletleri’ne giren kişilerin araştırılmasındaki başarısızlığın Amerikan halkı ve bu salonda bulunanlar için ne kadar tehlikeli olduğunu gördük” dedi.

Seçim kampanyasını Philadelphia’da devam ettiren Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton ise Trump’ın tutumunun terör örgütlerinin özellikle de IŞİD’in istediği durum olduğunu söyledi.

Clinton, Trump’ın sözlerinin terör örgütlerine yeni üye sağlamak için kullanıldığını da dile getirdi:

“Donald Trump’ın birçok ifadesi terör örgütlerince ve özellikle de IŞİD tarafından alınıp kullanılmıştır. Çünkü teröristler bu durumu İslam karşıtı bir savaşa dönüştürmek istiyor. Şiddet yanlısı teröristlerin sayısı on binlerle ifade edilebilir ama on milyonlarca değiller. Ancak daha fazla savaşçı toplamak için bu söylemleri alıp kullanıyorlar ve durumu dini çatışma haline dönüştürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.