IŞİD Türk tankını vurdu: 3 asker öldü

IŞİD Türk tankını vurdu: 3 asker öldü

TSK, Fırat Kalkanı harekatı çerçevesinde bir Türk tankının IŞİD tarafından vurulduğunu, üç askerin öldüğünü, bir askerin ise yaralandığını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı harekatıyla ilgili açıklama yaptı. TSK harekatta IŞİD'in bir Türk tankını hedef aldığını, üç askerin öldüğünü, bir askerinse yaralandığını belirtti. Açıklamada "15 DAEŞ (IŞİD) hedefine 41 topçu atışı yapıldığı" belirtildi.

Bu açıklama öncesinde Başbakan Binali Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Suriye'de güvenli bir alan oluşturma girişimine şu sözlerle değindi; "Suriye'de güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri devam edecek, Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan bahsediyorum. Aynı zamanda yurt içinde de belirlenmiş 10-12, terör örgütlerinin yuvalandığı bölgeleri de bertaraf etmek için askerimiz, jandarmamız, polisimiz, geçici köy korucularımız canla başla çalışıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'deki G-20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Barack Obama ile IŞİD'le mücadelede muhtemel Rakka operasyonu konusunu ele aldıklarını açıklamıştı.Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonunda bir tankın isabet aldığına dair kendilerine bilgi ulaştığını, ancak bunun henüz teyit edilmediğini söylemişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.