IŞİD ve PKK arasında 'esir takası ve gıda sevkiyatı' anlaşması

IŞİD ve PKK arasında 'esir takası ve gıda sevkiyatı' anlaşması

Suriye'nin doğusunda IŞİD ile PKK güçleri arasında esir takası ve gıda sevkiyatı konusunda anlaşma yapıldığı bildirildi.

Suriye'nin doğusunda IŞİD ile PKK güçleri arasında esir takası ve gıda sevkiyatı konusunda anlaşma yapıldığı bildirildi.

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan "Baladi News", kendi özel kaynaklarına dayandırdığı haberde, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor ili kırsalında PYD/PKK güçleriyle IŞİD arasında anlaşma yapıldığını öne sürdü.

Kaynağın aktardığı bilgilere göre, PKK ile IŞİD arasında sağlanan anlaşma, her iki tarafın karşılıklı olarak ellerindeki esirleri serbest bırakması ve gıda sevkiyatı konularını kapsıyor.

Sağlanan anlaşmayla PKK'nın elinde bulunan yaklaşık 50 kadar IŞİD savaşçısı ve ailelerinden oluşan kişiler serbest bırakılacak.

Edinilen bilgilere göre PKK güçleri, çoğunluğu IŞİD savaşçılarını ailelerinden oluşan bu kişileri Deyr ez Zor kırsalında IŞİD'in geri çekilmesiyle PKK kontrolüne geçen bölgelerde esir aldı.

Sevkiyata izin verildi

Öte yandan IŞİD ve PKK arasında sağlanan bir diğer anlaşmaya göre, Deyr ez Zor doğu kırsalında IŞİD'in kontrolünde bulunan Hecin, El Şafa ve El Susa bölge bölgelerine gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin sevkiyatına izin verilecek. 

PKK'nın sevkiyata izin verdiği anlaşmada, IŞİD'in elinde bulunan üst düzey bir PKK'lı askeri yetkilinin serbest bırakıldığı belirtilmekte.

Deyr ez Zor doğu kırsalındaki bölgelerde PKK ile IŞİD arasında geçtiğimiz aylarda da buna benzer anlaşmalar yapılmış, varılan uzlaşılar sonucu belli dönemlerde taraflar arasındaki çatışmalar durmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.