IŞİD'den Filipinler'de bombalı araç saldırısı

IŞİD'den Filipinler'de bombalı araç saldırısı

Filipinler'in güneyindeki bir askeri noktayı hedef alan canlı bomba saldırısının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

IŞİD'e bağlı haber ajansı üzerinden yayınlanan açıklamada, Filipinler'in güneyindeki Basilan bölgesinde bir askeri kontrol noktasına yönelik bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Örgüt tarafından yayınlanan açıklamada, bomba yüklü aracın, "Ebu Kesir el Magribi" isimli örgüt üyesinin kullandığı ve Basilan bölgesindeki bir askeri kontrol noktasının saldırıda hedef alındığı öne sürüldü.

Öte yandan örgütün ifadelerine göre, düzenlenen bomba yüklü araç saldırısında güvenlik güçlerinden 15 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı.

Bölgedeki resmi kaynaklardan yapılan açıklamalardaysa, şüpheli davranışlar içinde bulunduğu belirtilen bir minibüsün askeri kontrol noktasında durdurulduğu ve bu esnada patlamanın gerçekleştiği ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, patlamada ölenler arasında siviller de bulunuyor.

Olay yerinden aktarılan ilk görüntüler:

p1-001.jpg

p2-001.jpg

Filipinler'deki IŞİD yapılanması

Uzun bir süredir Filipinler'in kırsal kesimlerinde faaliyet gösteren ve sonradan IŞİD'e bağlılık yemini eden "Ebu Seyyaf" hareketi ülkedeki IŞİD varlığının başlangıcı olarak gösteriliyor.

Bölgedeki başka silahlı gruplarında katılmasıyla bölgede büyüyen örgüt, geçtiğimiz sene Mayıs ayında ani bir saldırıyla Maravi kent merkezini kontrol altına almıştı.

Kentin IŞİD kontrolüne geçmesinin ardından bölgede "sıkı yönetim" ilan eden Filipinler hükümeti geniş kapsamlı bir askeri operasyona başlamıştı.

Günlerce süren çatışmalar hava ve kara bombardımanının ardından harabeye dönen Maravi kent merkezi IŞİD'den geri alınmıştı.

Bazı kaynaklar Filipinler hükümetinin Maravi'de IŞİD'e karşı gerçekleştirdiği operasyonda ABD'den destek aldığını ifade ediyor.

IŞİD'in halen Filipinler'de etkin olarak faaliyet gösterdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.