IŞİD'den Haseke'de PKK mevzilerine ani saldırı

IŞİD'den Haseke'de PKK mevzilerine ani saldırı

IŞİD Haseke kırsalındaki bölgede YPG/PKK mevzilerine ani bir saldırı gerçekleştirdi.

IŞİD Haseke kırsalındaki bölgede PYD/PKK mevzilerine ani bir saldırı gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Suriye'nin doğusundaki Haseke ili güney kırsalındaki Deşişe bölgesinde ABD destekli PKK güçlerine ait mevzilere yönelik IŞİD tarafından ani bir saldırı düzenlendi.

Düzenlenen saldırıda PKK güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğünü ifade eden kaynaklar, IŞİD'in saldırıda bomba yüklü araç kullandığını da belirtiyor.

Bazı bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göreyse, IŞİD'in saldırısında PKK güçlerinden en az 12 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı.

IŞİD'in dün gerçekleştirdiği saldırı sırasında bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden yerel kaynaklar, ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının PYD/PKK'ya destek amacıyla çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdiğini aktarıyor.

Koalisyon güçlerince bölgeye düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdiği bilgisi de bölgeden edinilen diğer bilgiler arasında.

PYD/PKK'ya yardımlar devam edecek

IŞİD’le Mücadele Koalisyon Sözcüsü Sean Ryan tarafından dün yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslarası koalisyonun ana bileşenini PYD/PKK'nın oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri'ne yardım etmeye devam edeceğini ifade edildi.

Sözcü Ryan açıklamasında, “Demokratik Suriye Güçleri (DSG) uluslararası koalisyonun ortağı olarak kalacak” ifadelerini kullandı.

Ryan, IŞİD’in Deşişe ve Hecin bölgesi ile Elbukemal’in kuzeyinde varlık gösterdiğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.