IŞİD'den Irak'ta 'intikam' baskınları

IŞİD'den Irak'ta 'intikam' baskınları

IŞİD'e bağlı silahlı gruplar Irak'ta ev baskınlarına devam ediyor.

IŞİD'e bağlı silahlı gruplar Irak'ta Bağdat hükümetine bağlı güvenlik personeli olduğu veya emniyet yapılanması adına çalıştığını öne sürdüğü kişilerin evlerine baskınlar düzenliyor.

Geçtiğimiz dönemden bu yana artış gösteren ev baskınları genellikle "Haşdi Aşair" olarak bilinen Bağdat hükümetine bağlı Sünni aşiretlerden oluşan silahlı milis güçlere yönelik gerçekleştiriliyor. 

Örgüt tarafından düzenlenen baskınlarda evlerde ele geçirilen kişiler Haşdi Aşair üyesi oldukları sebebiyle infaz edilirken, boş bulunan evler de örgüt üyeleri tarafından ateşe verilmekte.

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı'nın dün servis ettiği görsellerde, örgütün El Hadr bölgesinde düzenlediği bir baskına ait görüntüler yer alıyor.

Baskının düzenlendiği evdeki kişilerin el ve gözleri bağlanarak bilinmeyen bir yere götürülüyorlar.

h1-009.jpg

h2-005.jpg

Arabalarla bilinmeyen bir yere götürülen bu kişiler daha sonrasında IŞİD'liler tarafından infaz ediliyorlar.

h3-004.jpg

h4-002.jpg

Özellikle Musul'un Bağdat hükümeti güçlerinin kontrolüne geçmesinin ardından Irak'ın kırsal bölgesindeki etkinliğini artıran IŞİD, sık sık Bağdat hükümetiyle çalıştığı ifade edilen aşiretlere yönelik baskınlar düzenlemekte.

Örgüt bu tür baskınları geçmiş dönemde Musul'u ele geçirmeden önce de sıkça uyguluyordu. Örgüt üyeleri düzenledikleri bu baskınlarda Bağdat hükümetine bağlı güvenlik personeli gibi giyinip hareket ediyorlar. 

IŞİD'in büyük kent merkezlerinde düzenlediği bombalı saldırılarda geçtiğimiz dönemden bu yana bir azalma görülürken, örgüt daha çok kırsaldaki hükümet güçlerine yoğunlaşmış durumda. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.