IŞİD'den Suriye'de ABD-PKK konvoyuna pusu

IŞİD'den Suriye'de ABD-PKK konvoyuna pusu

IŞİD'in Suriye'nin doğusunda PKK kontrolündeki bölgede ABD güçlerinin konvoyuna pusu düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde IŞİD'e bağlı silahlı unsurlar tarafından Suriye'nin Haseke ili güney kırsalında ABD ve PKK güçlerinin ortak askeri konvoyuna saldırı düzendi.

Daha önceden ABD-PKK konvoyunun kullandığı geçiş güzergahı üzerine yerleştirilen el yapımı patlayıcıların da infilak ettirildiğini belirten kaynaklar, konvoyda bulundan birçok askeri aracın tahrip olduğunu aktardı.

"Ölenler arasında ABD askerleri de var"

Öte yandan IŞİD'e bağlı "Amak Ajansı" tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Haseke ili güney kırsalındaki Guyran bölgesinde ABD ve PKK güçlerine ait askeri konvoya saldırı düzenlendiği belirtildi.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada saldırıda yola yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıların da kullanıldığı belirtilirken, yaklaşık 30 araçtan oluştuğu belirtilen konvoydaki güçlerle çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

IŞİD'e bağlı ajansın açıkladığı rakamlara göre, konvoya düzenlenen pusuda 15 kişi öldü 25 kişi de yaralandı. Örgütün açıklamasında ölen ve yaralananlar arasında ABD askerlerinin olduğu öne sürüldü.

Ayrıca aynı açıklamada, 3 askeri aracın da kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

ABD kaynaklarından henüz saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değil. IŞİD, Haseke ili güneyindeki kırsal alanda halen faaliyet gösteriyor. 

Örgüt geçtiğimiz dönemde de bu bölgede ABD-PKK güçlerine saldırılar düzenlemiş, bu saldırılarda ABD askerlerinden ölen ve yaralananlar olmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.