IŞİD'den üç sene sonra başkent Şam'da rejime büyük saldırı

IŞİD'den üç sene sonra başkent Şam'da rejime büyük saldırı

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde IŞİD'in rejime bağlı güçlere yönelik saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde IŞİD'in rejime bağlı güçlere yönelik saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre IŞİD, başkent Şam'ın güneyinde kuşatma altında bulunduğu bölgede üç sene sonra Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu güçlerine yönelik ilk geniş çaplı saldırısını düzenledi.

Örgütün Şam'ın güneyindeki El Kadem bölgesindeki rejim mevzilerine yönelik geçtiğimiz hafta başlattığı ani saldırıda rejime bağlı güçlerin ağır kayıp verdiğini aktaran bölge kaynaklar, rejim güçlerinin sonradan gerçekleştirdiği karşı saldırılarla IŞİD'in ele geçirdiği bölgeleri geri aldığını belirtti.

"7 günde 173 ölü"

Öte yandan IŞID'e bağlı "Amak Ajansı" tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan rakamlara göre, IŞİD'in son 7 gün içinde Şam'ın güneyindeki El Kadem bölgesi çevresinde düzenlediği saldırılarda rejime bağlı güçlerden 173 kişi öldü.

Örgüte bağlı ajansın yayınladığı verilere göre, El Kadem bölgesine bağlı El Aseli mahallesinin tamamı, El Madaniya mahallesinin de yüzde 90'lık kısmı rejime bağlı güçlerden ele geçirildi.

3 yıl sonra rejime yönelik ilk saldırı

IŞİD'in geçtiğimiz üç seneden sonra bölgedeki rejim unsurlarına yönelik ilk kez bu çapta bir sadırı gerçekleştirdiğini ifade eden kaynaklar, önceki dönemde örgütün sürekli olarak kuşatma altındaki bölgedeki diğer muhaliflerle çatıştığını belirtti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.