IŞİD'e biat eden ABD askerine 25 yıl hapis

IŞİD'e biat eden ABD askerine 25 yıl hapis

ABD'de bir asker IŞİD'e yardım etme suçundan 25 yıl hapis cezası aldı.

Hawaii'deki bir askeri üste görev yapan bir ABD askeri geçtiğimiz hafta IŞİD'e yardım etme suçlamasıyla 25 yıl hapse mahkum edildi. 

Astsubay kıdemli çavuş Ikaika Kang (35) Ağustos ayında "yabancı bir terörist örgüte maddi destek sağlama girişimi" konulu dört ayrı suçlamadan suçlu bulunmuştu.

Kang "Yaptığım şeyin yanlış olduğunu biliyorum. Serbest bırakılırsam bunu bir daha yapmayacağım." ifadesini kullandı. ABD askeri suçunu itiraf ettiği için ceza indiriminden yararlandı. Bu olmamış olsaydı Ikaika Kang müebbet hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirdi. ABD askerinin destek sağladığı gizli hücrelerin IŞİD'in parçası olduğu ifade ediliyor. 

ABD'li yargıç söz konusu askerin uzun süredir IŞİD'e ve faaliyetlerine sempati duyduğunu, 2016 yılında ise IŞİD'e katılmak istediğini ifade etti. ABD'li askerin IŞİD'in yayınladığı şiddet içerikli videoları da gündelik olarak izlediği belirtildi. Kang'ın IŞİD'e bağlı hücrelerle yaptığı bir buluşmada IŞİD bayrağını öptüğü ve IŞİD'e biat ettiği anlara dair görüntüler de bulunuyor.

Kang içerisinde hassas bilgiler bulunan dijital belgeleri IŞİD mensuplarına sağladı. Bu belgeler arasında ABD silahlarının dosyaları, birçok askeri kılavuz, ABD ordu mensupları hakkında kişisel bilgiler ve birçok askeri teknolojik sistem hakkında hassas detaylar yer alıyordu. 

ABD askerinin İslam dinini benimsediğine dair herhangi bir bilgi ise bulunmuyor. Yargılama esnasında savunma vekili ve kız kardeşi Kang'ın akıl sağlığı ile ilgili sorunlar yaşadığını belirtti. Çalışma arkadaşları da ABD'li askerin benzer sorunlar yaşadığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.