IŞİD'in askeri teknolojisine büyük darbe: Drone uzmanları öldürüldü

IŞİD'in askeri teknolojisine büyük darbe: Drone uzmanları öldürüldü

ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun düzenlediği hava saldırısında IŞİD'in drone uzmanlarından üçü öldürüldü.

ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre, Deyr ez Zor kenti kırsalındaki Meyadin beldesinde 12-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen hava saldırılarında "üç üst düzey ve yüksek teknik bilgiye sahip IŞİD yetkilisi" öldürüldü. ABD uzun bir süredir Meyadin'i hava saldırılarıyla hedef alıyordu ve bu saldırılarda sivil kayıplar gündeme gelmekteydi.

Deyr ez Zor yakınlarında, Fırat Nehri kıyısında yer alan Meyadin beldesi IŞİD için büyük bir öneme sahip ve örgütün önemli isimlerinden birçoğunun bu şehirde bulunduğu ifade ediliyor. IŞİD Musul, Rakka ve Deyr ez Zor gibi şehirlerde gücünü kaybetme sürecini girmesinin ardından lider isimlerini Meyadin'e sevk etmişti.

Meyadin'de adını sivil ölümleriyle duyuran ABD hava saldırılarında bugüne kadar aralarında örgütün şerilerinden Türki Binali, örgüte bağlı Amak Ajansı'nın kurucusu Reyyan Meşal gibi isimlerin de bulundupu 14 üst düzey kişi öldürülmüştü.

IŞİD'in drone uzmanları olarak anılan üç isim bu saldırılarda öldürülen en son üst düzey kişiler. Ebu Selman, ifade edilene göre "IŞİD'in drone geliştiricisi" ve Aşere'de bir atölyeyi işletiyordu. Meyadin yakınlarındaki Aşere'ye araçla gitmekteyken hava saldırısında öldürüldüğü belirtilen Ebu Selman'ın ölümüyle IŞİD'in silahlı drone üretiminde ciddi bir düşüş yaşanacağı öne sürülüyor.

Ebu Selman'dan bir gün önceki hava saldırılarında da Ebu Muaz el Tunusi ve Sacid Faruk Babar Meyadin'de öldürüldü. Bu iki ismin, askeri olmayan drone'ların dönüştürülmesinde çalıştığı ifade edildi. IŞİD söz konusu drone'ları küçük bombalı saldırılar yapmak ve gözlem gerçekleştirmek gibi amaçlarla kullanıyordu. Bu isimlerin öldürülmesinin IŞİD'in askeri kapasitesine darbe vuracağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.