IŞİD'in Roketleri 4 ABD Askerini Yaraladı

IŞİD'in Roketleri 4 ABD Askerini Yaraladı

Pentagon yetkililerine dayandırılan habere göre Kuzey Suriye'de görev yapan 4 ABD askeri yakınlarına isabet eden roket sonucu yaralandı.

IŞİD'in ateşlediği roketler, Kuzey Suriye'de bu ayın başlarında 4 ABD özel operasyon askerini yaraladı. Bu olayın açığa çıkması, bölgedeki müttefik güçlerin yanında hizmet veren ABD askerlerinin rolünü tekrar sorgulanır bir hale getirdi 

Üst düzey bir ordu görevlisi Fox News'e verdiği demeçte, Kuzey Suriye 4 ABD askerlerinin yaralandığını ancak kısa süren bir tedavi ile hızlıca göreve döndüklerini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) raporlarına göre, 2014 yılı Haziran ayında ABD'nin tekrar Irak savaşına dahil olması sonrası IŞİD'e karşı savaşta 16 ABD askeri yaralanırken 3 asker de hayatını kaybetti.

Pentagon istatistikleri, IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan 15 ABD askerinin savaş-dışı nedenlerle öldüğünü ortaya koyuyor.

Pentagon, ABD askerlerinin Suriye ve Irak'ta askeri danışmanlık rolünü üstlendiğini ve fiili savaşa katılmadıklarını açıklamıştı. Ancak, Kasım ayından beri üç görevlinin IŞİD'e karşı savaşta öldüğünün açıklanması, yetkililerin "aktif savaşa da dahil oluyoruz" itirafı olarak kabul ediliyor.


El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi'nin de dahil olduğu rejim muhalifi Fetih Ordusu koalisyonu, Güney Halep'te rejim ve müttefiki güçlere karşı ilerlemeye devam ediyor. Suriyeli aktivistlere göre muhalifler bölgede iki köyü daha ele geçirdi ve 25'i Lübnan Hizbullahı üyesi olmak üzere, 86 rejime ve müttefiki güçlere bağlı savaşçı hayatını kaybetti. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.