IŞİD'in tahliyesine ABD engeli: Kalamun'u terkeden konvoyu vurdular

IŞİD'in tahliyesine ABD engeli: Kalamun'u terkeden konvoyu vurdular

ABD uçakları, Hizbullah ve IŞİD arasında varılan anlaşma gereği Lübnan sınırından Suriye'nin doğusuna doğru ilerleyen IŞİD konvoyunu vurdu.

Lübnan’daki Hizbullah grubunun aracılık ettiği bir ateşkes anlaşması kapsamında yüzlerce IŞİD üyesi, Lübnan-Suriye arasındaki Kalamun sınır bölgesinden ayrılıp, Irak sınırı yakınlarında IŞİD’in kontrolündeki bir kente gidiyordu.

ABD liderliğindeki koalisyondan yapılan açıklamada, IŞİD'in yol güzergahının vurularak yollarda kraterler oluşturulduğu ve köprülerin yıkıldığı belirtildi.

Açıklamada, “IŞİD küresel bir tehdit; teröristleri başkasının ilgilenmesi için bir yerden başka yere taşımak kalıcı bir çözüm değil” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu konvoyun koalisyon tarafından henüz vurulmadığı, sadece konvoya doğru ilerleyen ve IŞİD'e ait olduğu tespit edilen bazı araçların vurulduğu belirtilen açıklamada, daha fazla IŞİD militanı taşınmasını engellemek için konvoyun yolu üzerinde Ebu Kemal ile Hamayma bölgesi arasındaki yolun vurulduğu bildirildi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.