IŞİD'in üstlendiği Las Vegas'taki saldırının sırrı çözülemedi

IŞİD'in üstlendiği Las Vegas'taki saldırının sırrı çözülemedi

Las Vegas'ta 59 kişiyi öldüren Stephen Paddock'un hangi saikle bu eyleme kalkıştığı araştırılıyor. Amerikan yetkililer IŞİD bağlantısına ihtimal vermedi.

ABD Başkanı Donald Trump Las Vegas'ta saldırı yapan kişiyle IŞİD arasında bağlantı olduğuna dair herhangi bir ipucu bulunmadığını söyledi. Trump bir gazetecinin, IŞİD'in eylemi üstlenmesinin gerçek olup olmadığı şeklindeki sorusunu yanıtlarken "hiçbir fikri olmadığını" söyledi.

Otel penceresinden açtığı ateşle 59 kişiyi öldüren, en az 500 kişiyi de yaralayan 64 yaşındaki failin neden böyle bir saldırıya giriştiği açıklık kazanmadı. IŞİD, eylemcinin "kendi askerleri" olduğunu duyurmuş, ancak bu iddiayı doğrulayan kanıta rastlanmamıştı. 

Kaldığı otelin penceresinden konser izleyenlere 9 dakika süreyle yaylım ateşi açan Stephen Paddock polisin müdahalesinden önce intihar etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.