IŞİD'in yeni lideri kim olacak?

IŞİD'in yeni lideri kim olacak?

IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi'nin öldürülmesinin ardından, grubun yeni liderinin kim olacağına dair tartışmalar hız kazandı.

IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi'nin öldürülmesinin ardından, grubun yeni liderinin kim olacağına dair tartışmalar hız kazandı.

IŞİD henüz liderinin ölümünü doğrulayan bir açıklama yapmış değil. Grubun açıklamasını yeni liderin belirlenmesinin ardından yapabileceği değerlendiriliyor.

"4 potansiyel aday var"

Farklı uzmanlarla konuya ilişkin görüşmeler gerçekleştiren Reuters, IŞİD'in yeni liderine dair değerlendirmeleri aktardı.

Reuters'a konuşan Iraklı uzmanlardan Fadıl Ebu Ragif konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Potansiyel adaylar arasında IŞİD'in Irak lideri Ebu Hatice, Anbar bölgesi lideri Ebu Muslim, kendisi hakkında az bilgi bulunan fakat Bağdadi ve Kureyşi'ye yakın olan Ebu Salih bulunuyor. Ayrıca hala hayatta olduğundan şüphelenilen Ebu Yasir el İsavi de adaylar arasında. Uzun bir askeri deneyimi olduğundan grup için değerli bir isim."

2021 yılının Ocak ayında ABD ve Bağdat hükümeti İsavi'nin hava saldırısında öldürüldüğünü iddia etmişti.

ebuyasirisavi.jpg

Ebu Yasir'e ait olduğu belirtilen bir fotoğraf

Bir diğer Ortadoğu uzmanı Hassan Hassan da yeni liderin Iraklı ve tecrübeli bir isim olacağı görüşünde:

"Eğer ilerleyen haftalarda birini seçerlerse aynı halkadan birisini seçeceklerdir. Bunlar ilk günlerden beri aynı ad altında faaliyet gösteren Anbarlı bir grup."

IŞİD'in yeni liderinin, Iraklı ve 2003 yılında başlayan ABD işgali döneminden bu yana grubun içinde faaliyet gösteren bir isim olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.