Işıkla internet bağlantısı: Led lambalar Wifi görevi görecek

Işıkla internet bağlantısı: Led lambalar Wifi görevi görecek

Yeni geliştirilen bu teknolojiyle led lambalar üzerinden internet bağlantısı kurulabilecek.

Işık dalgalarını kullanıp internet aktarımı teorisi ile başlayan Light Fidelity, yani LiFi teknolojisinin global çapta ilk kullanımı başladı! Philips LiFi ürünleri ve teknolojisi kullanıma sunuldu.

Philips LiFi teknolojisi, LED lambaların armatürlerinin internete erişim sağlaması ve bu armatürler üzerindeki LED lambaların yaydığı ışık dalgalarının interneti aktarmasını temel alan bir sistem. LED lambalardan yayılan güçlü ışık dalgaları üzerinden yayılan veriler, alıcı cihaza bağlanacak olan bir USB dönüştürücü yoluyla internete dönüştürüyor.

Philips LiFi teknolojisi kullanıma sunuldu!

Işık dalgalarının yoğunluğu sayesinde, internet hızı ve veri aktarımı oldukça yüksek seviyelere çıkabiliyor. LiFi, saniyede 224 gigabayta kadar ulaştı. Bu hızlarda bir insan bir saniyede 20 film uzunluğunda veriyi indirebilir. Hue ürünleri ile aydınlatma kategorisinde yenilikçi ürünler sunan Philips, Light Fidelity LiFi teknolojisini kullanan ürünlerini küresel çapta kullanmaya başladı.

LiFi ile, WiFi sinyallerinin erişemediği veya ciddi oranda sinyal kaybı yaşadığı bölgelerde kayıpsız bir deneyim sunabilir. LED lambaların bulunduğu ortama özel internet ağı sayesinde, güvenlik seviyesi de son derece yüksek. Işık dalgaları duvarları aşamayacağı için, bu tip ağlara dışardan erişimi de imkansıza yakın bir seviyede.

Kaynak: Shiftdelete.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.