İskoçya bağımsızlık istiyor

İskoçya bağımsızlık istiyor

Londra hükümeti Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecini hızlandırırken İskoçya ikinci kez bağımsızlık referandumuna gitmeye hazırlanıyor.

İskoç Ulusal Partisi’nin Aberdeen kentinde düzenlediği Bahar kongresi’nde söz alan partinin önemli isimlerinden Angus Robertson, referandum için kararlı olduklarını vurguladı:

“Muhafazakarların argümanları süreçle alakalı değil, büyük bir çaresizlik içinde insanların bu sert Brexit’i reddetme şanlarına engel olmaya çalışıyorlar. Gerçek şu ki, İskoçya’nın geleceğine halkın dışında ne Theresa May, ne de İskoçya hükümeti karar verebilir.”

Euronews'in aktardığına göre, Cardiff’te düzenlenen Muhafazakar Parti Bahar Forumu’nda konuşan İngiltere Başbakanı Theresa May ise, Birleşik Krallık halkları arasındaki tarihi bağlara vurgu yaptı:

“Partimiz, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı’nın 4 halkının çok değerli bağları olduğuna yürekten inanıyor. İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’nın birlikteliği bir anayasa birlikteliğinden daha fazla şey ifade ediyor. Tüm vatandaşlarımız arasında bir birliktelik söz konusu.”

İskoçya hükümeti Birleşik Krallık’tan ayrılma referandumunu 2018 sonbaharında ya da 2019 ilkbaharında düzenlemeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.