İŞKUR'da yolsuzluk iddiası: 58 kişi hakkında gözaltı kararı

İŞKUR'da yolsuzluk iddiası: 58 kişi hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yapılan soruşturmada zanlıların 2014-18 yılları arasında kurumu 20 milyon TL zarara uğratıldığı belirlendi.

İŞKUR’da ihaleyle düzenlenen meslek edindirme ve iş başı eğitim programlarına fesat karıştırmak ve bu kurslara katılmamış kişileri katılmış gibi göstererek ödeme yapılmasını sağlamakla suçlanan 58 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ajansların aktardığı bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yapılan soruşturmada zanlıların 2014-18 yılları arasında kurumu 20 milyon TL zarara uğratıldığı belirlendi.

DHA'nın haberine göre yapılan dinlemeler sonucu bazı şüphelilerin rüşvet aldığının da kayıtlara geçtiği aktarıldı.

Habere göre hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin 21' i İŞKUR personeli, 17'si şirket/firma yetkilisi, 13'ü sahte kursiyer, 7'si usülsüz kursiyer.

Zanlılara “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma", “Nitelikli dolandırıcılık", “Resmi belgede sahtecilik", “Rüşvet" ve “İhaleye fesat karıştırma” suçlamaları yöneltiliyor.

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.