İslam Emirliği lideri Ahundzade: Mücadelemiz İslam şeriatı içindi

İslam Emirliği lideri Ahundzade:  Mücadelemiz İslam şeriatı içindi

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi lideri Hibetullah Ahundzade Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hibetullah Ahundzade, Afganistan olarak özellikle İslam ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Ahundzade'nin mesajı İslam Emirliği yönetimi sözcülerinden Zebihullah Mücahid tarafından paylaşıldı.

Hibetullah Ahundzade mesajında, "diğer ülkelerin içişlerine müdahale etmediğimiz gibi başka ülkelerin de bizim içişlerimize müdahale etmesine izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Afganistan'da yıllar boyunca devam eden savaşın sonunda ülkede İslami bir yönetim kurulduğunu ifade eden Ahundzade, "uğruna birçok fedakarlıkta bulunduğumuz şey İslam şeriatının tatbik edilmesiydi ve bu hedef şu an gerçekleşti" dedi.

Ekonomik olarak devam eden kalkınma sürecinin Afganistan ekonomisinin çökeceği yorumlarında bulunanların tahminlerini boşa çıkardığını kaydeden Ahundzade, ülke ekonomisinin kendi kendine yetecek duruma geldiğini söyledi.

İslam Emirliği lideri Ahundzade Afganistan'da uyuşturucu üretiminin, ticaretinin ve taşınmasının yasaklandığını ifade ederken, özellikle gençlerin bu maddelerin olumsuz etkisinden korunduğunu belirtti.

Ahundzade, Afgan kadınların İslam şeriatına yöne müreffeh bir hayat yaşamaları için gerekli çabayı gösterdiklerini ifade etti.

Hibetullah Ahundzade, kadınların zorla evlendirilmeleri gibi geleneksel baskılardan kurtulmaları için İslam şeriatı dahilinde hareket ettiklerini ve bunun önüne geçmek için çalıştıklarını belirtti.

Öte yandan Ahundzade, İsrail'in Filistinli kadın, çocuk ve diğer savunmasız Müslümanlara yönelik giriştiği katliamları kınadıklarını, diğer ülkelerin de bu katliamlar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum