İslam Emirliği muhalifleri Rusya ve Tacikistan'da toplandı

İslam Emirliği muhalifleri Rusya ve Tacikistan'da toplandı

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine muhalif isimlerin Rusya ve Tacikistan'da toplantılar düzenlediği bildirildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine muhalif isimlerin konferans ve toplantıları sürüyor.

İslam Emirliği muhalifleri son olarak Rusya'nın başkenti Moskova ve Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de konferanslar gerçekleştirdi. Duşanbe'deki konferans Pakistan yönetimi tarafından da desteklendi.

Konferanslara İslam Emirliği yönetimi katılmadı.

Gerçekleştirilen konferanslara İslam Emirliği muhalifi liderlerden İsmail Han, Muhammed Muhakkik, Ahmed Mesud'un yanı sıra Rusya ve İran yönetiminden temsilciler ve Pakistanlı yerel liderler de katıldı.

Konferansın katılımcıları İslam Emirliği yönetimini eleştirirken "Taliban'a karşı adımlar atılması" çağrıları yaptı.

İslam Emirliği yönetimi ise toplantılara tepki gösterdi. Yönetimin sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Maalesef bazı ülkeler, Afganistan'da yok olup gitmiş kesimleri diriltmek ve fitneye yol açmak istemektedir. Bu hayırlı bir adım değildir ve bu konuda Rusya'ya itirazda bulunduk. Başka ülkelerin işlerine karışmamaları gerekir."

İslam Emirliği yönetimine muhalif kesimler ABD ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya, Tacikistan, Pakistan, İran ve Türkiye gibi ülkelerde çeşitli görüşmeler gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.