İslam Hukukuna Destek Veren Malezya Başbakanı Geri Adım Attı

İslam Hukukuna Destek Veren Malezya Başbakanı Geri Adım Attı

Ülke yönetiminde İslam hukukunun uygulanmasına destek veren Malezya Başbakanı Necip Razak, sonradan "yanlış anlaşıldığını" söyleyerek geri adım attı.

Malezya'da parlementoda grubu bulunan islamcı parti, Parti İslam se-Malaysia (PAS), Perşembe günü parlamentoya sunduğu yasa teklifiyle had cezaları da dahil olmak üzere İslam hukukunun tamamıyla uygulanmasını talep etti. Malezya Başbakanı Necip Razak da İslam hukukunun ülke yönetimininde tamamen uygulanmasına destek verdi.

Yasa teklifine başta destek veren Başbakan Necip Razak, başkanı olduğu Birleşik Malay Ulusal Örgütü Partisi üyeleri ile yaptığı görüşmenin ardından sözlerinin yanlış anlaşıldığını bildirdi. Razak, kastettiğinin hudud (islami cezalar) değil, cezaların arttırılması olduğunu savundu.

İslamcı parti PAS ise, İslam hukukunun uygulanmasını sağlamak amacıyla anayasal değişikliğin yapılması için baskılarını sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.