'İslam'ın siyasi sistemi yoktur' diyen Raysuni Müslüman Alimler Birliği'nin başkanlığına seçildi

'İslam'ın siyasi sistemi yoktur' diyen Raysuni Müslüman Alimler Birliği'nin başkanlığına seçildi

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin İstanbul'da toplanan zirvesinde Faslı Ahmed Raysuni Yusuf el Karadavi'nin yerine başkan seçildi.

3 Kasım'da İstanbul'da toplanan Dünya Müslüman Alimler Birliği 5. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde genel başkanlığa Faslı Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni seçildi. Birliğin kurulduğu 2004'ten bu yana genel başkan olan Yusuf el Karadavi kendi isteğiyle seçimlere katılmadı. Raysuni, yıllardır kurulda Karadavi'nin yardımcılığı görevini ifa ediyordu.

Prof. Hayrettin Karaman ise Raysuni'nin yardımcılığına seçildi.

Fikirleri tartışılıyor

İslam hukukunun amaçları alanındaki çalışmalarıyla bilinen Raysuni ve bağlı bulunduğu ekol, "dindeki yasakları önemsizleştirmek ve dünyevi maslahatlar için serbestleştiren fetvalar üretmekle" eleştiriliyor.

Benzer şekilde Raysuni'nin "İslam'da devlet yönetim şekline dair hükümler bulunmadığına" dair beyanları da sert eleştirilere neden oluyor

Mutayri'nin Raysuni'ye eleştirileri

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye destek mesajlarıyla gündeme gelen Kuveytli akademisyen Prof. Hakim el Mutayri, Raysuni'nin seçilmesinin ardından sosyal medya hesabından Raysuni'nin "İslam'da yönetim şekline dair hükümler olmadığına" dair konuşmasını paylaşarak Raysuni'yi eleştirdi.

Mutayri, Raysuni'yle Katar'ın başkenti Doha'da siyasetin İslami meşruiyetine dair bir seminerde bu konuyu tartıştığını, Raysuni'nin "İslam davet için geldi, devlet (kurmak) için değil" dediğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.