İspanya bir Türk vatandaşını ABD'ye iade ediyor

İspanya bir Türk vatandaşını ABD'ye iade ediyor

İspanya'da yüksek mahkemenin, Murat Bukey adında bir Türkiye vatandaşının, “İran'a füze yapımında kullanılabilecek teçhizat kaçakçılığı yaparak silah ambargosunu delmek” şüphesiyle ABD'ye iadesine karar verdiği öğrenildi.

İspanya'da yüksek mahkemenin, Murat Bukey adında bir Türk vatandaşının, “İran'a füze yapımında kullanılabilecek teçhizat kaçakçılığı yaparak silah ambargosunu delmek” şüphesiyle ABD'ye iadesine karar verdiği öğrenildi.

İspanya polisi, Amerikan savcıların talebiyle Bukey'i Eylül ayında Barselona Havalimanı'nda göz altına aldı.

Haberde savcının, Bukey'in 2012 ve 2013 yılları arasında ABD'den balistik füzelerde ve biyolojik tanıma sistemlerinde kullanılan yakıt hücreleri ithal edip İran'a sattığından şüphe duyduğu bilgisine yer verildi.

Mahkeme kararında Bukey'in "İran'a ithal edilmeyeceğini söyleyerek yanlış bilgi verdiği" belirtildi.

Bukey aynı zamanda kara para aklamakla suçlanıyor.

İade duruşması sırasında Bukey'in avukatları, iddia edilen suçlar için zaman aşımı süresi dolduğunu ve müvekkillerinin iddia edilen suçlar işlendiğinde Türkiye'de olduğu söyledi.

Avukatı Llorenc Caldentey Morey, buna rağmen karara itiraz etmeyeceğini belirtti.

Bukey, İspanyol hükümeti tarafından sınır dışı kararını onaylanıncaya kadar gözaltında kalacak.

Kaynak: BBC Türkçe

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.