İspanya: Değişiklik olmazsa Brexit'i veto edeceğiz

İspanya: Değişiklik olmazsa Brexit'i veto edeceğiz

İspanya Başbakanı Sanchez, İngiltere ile ülkesi arasındaki Cebelitarık sorununun halledilmemesi durumunda Brexit için düzenlenecek AB liderler zirvesini veto edebileceklerini söyledi.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, ülkesi ile İngiltere arasında uzun yıllardır siyasi krize neden olan Cebelitarık meselesi halledilmeden Brüksel'de pazar günü Brexit gündemiyle düzenlenecek AB liderler zirvesini veto edebilecekleri tehdidinde bulundu.

Resmi bir ziyaret çerçevesinde Küba'da bulunan Sanchez, Havana'da düzenlediği basın toplantısında, "Cebelitarık meselesinde anlaşma sağlanamazsa, AB Konseyi zirvesi de büyük bir olasılıkla gerçekleşmeyecek, bu gayet açık." ifadelerini kullandı.

"Eğer değişiklik olmazsa, Brexit'i veto edeceğiz"

İspanyol Başbakan, Cebelitarık'ın statüsüne ilişkin açıklamasında ayrıca, "İngiltere Başbakanı Theresa May ile yaptığım konuşmadan sonra bizim pozisyonumuz halen onlarınkinden uzak. Hükümetim her zaman İspanyolların çıkarlarını savunacak. Eğer değişiklik olmazsa, Brexit'i veto edeceğiz." diye konuştu.

Cebelitarık'ın İspanya için "milli bir mesele" olduğunu vurgulayan Sanchez, "Cebelitarık için talep ettiğimiz garantilere henüz sahip değiliz. Bir anlaşma olduğunu düşünmüyoruz. Mevcut durumda olduğu haliyle veto kararımız sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Brexit anlaşması taslağındaki mevcut ifadelerin yeterli olmadığını savunan İspanya hükümeti, Cebelitarık'ın statüsü ile ilgili durumun hukuki açıdan netleştirilmesini istiyor.

AB ve İngiltere'nin Cebelitarık'ın hukuki statüsüne ilişkin verdikleri garantinin yeterli olmadığını ve söz konusu garantilerin kendilerine yazılı bir şekilde iletilmesi gerektiğini kaydeden Sanchez, "Brexit'i veto etme tutumumuzu koruyoruz." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.