İsrail 10 yıl boyunca Gazze'de kalmayı planlıyor

İsrail 10 yıl boyunca Gazze'de kalmayı planlıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun önümüzdeki 10 yıl boyunca Gazze Şeridi'nde kalınmasını planladığı ifade edildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 10 yıl boyunca kalmayı planladığı belirtildi.

Times of Israel'de yer alan habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisi, İsrail ordusunun önümüzdeki 10 yıl boyunca Gazze'de kalmasını planlıyor.

Bu plana göre "Hamas'ın ortadan kaldırılması" aşaması bir ya da iki yıl sürecek. Bunun ardından 8 yıllık süreçte de bölgede kurulacak olan alternatif yönetim şekil alacak.

Yeni yönetimin kurulması, işlemeye başlaması ve istikrar kazanmasının 8 yıl alması, bunun ardından ise İsrail güçlerinin bölgeden ayrılması değerlendiriliyor.

Bu süre zarfında ise İsrail askerleri bölgede bulunacak ve halen varlık gösteren Filistinli direniş gruplarına yönelik saldırılarına devam edecek.

Süreç içerisinde bölge ağır silahlardan arındırılacak ancak İsrail zaman zaman bölgedeki sivil yerleşimlerde organize olan Filistinli direniş gruplarına baskınlar düzenleyecek

İsrail medyası, söz konusu dönemde Gazze'nin Batı Şeria'nın bugünkü durumuna benzer bir görünümü olacağını ifade ediyor.

Haberlere göre Netanyahu ve ekibi Gazze'de İsrail askeri yönetimi kurulmasını ya da bölgede Yahudi yerleşimlerinin yeniden inşasını planlamıyor. Bundan ziyade Gazze'nin tıpkı Batı Şeria gibi uzaktan kontrol altında tutulması öngörülüyor.

Bölgede kurulacak yeni yönetimin ayrıntılarının ise zaman içerisinde şekillenmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.