İsrail 24 saatte yaklaşık 100 Filistinliyi katletti

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki sivil yerleşimleri yoğun şekilde bombalamaya devam ediyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in son 24 saat içinde Gazze'ye yönelik saldırılarında 73 Filistinlinin öldüğünü ve 99 Filistinlinin de yaralandığını söyledi.

Gazze merkezli Sağlık Bakanlığı'nın Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, Gazze'deki İsrail saldırılarında şu ana kadar 22.835 Filistinli hayatını kaybetti, 58.416 Filistinli de yaralandı.

Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail ordusu tüm hedeflerine ulaşana kadar Gazze'de Hamas'a karşı savaşı durdurmayacak" dedi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre İsrail ordusu Pazar günü Han Yunus ve Gazze'nin güneyindeki diğer bölgelere yoğun hava saldırıları düzenleyerek en az 82 kişinin ölümüne neden oldu.

Cumartesi günü binlerce protestocu Tel Aviv sokaklarında toplanarak İsrail hükümetini Hamas ile tutukluların serbest bırakılması konusunda derhal bir anlaşmaya varmaya çağırdı. Protestocular ayrıca Netanyahu'nun istifasını, parlamentonun feshedilmesini ve erken seçime gidilmesini talep etti.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Filistin-israil çatışmasının 7 Ekim 2023'te patlak vermesinden bu yana Gazze Şeridi'nde nüfusun yüzde 85'inden fazlasının yerinden edildiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum